Jaha, kan ju inte påstå att jag är en frekvent bloggare, men ska försöka ändra på det ;-) .

Mycket har hänt under 2014 som var ett spännande år.

Pentti har länge väntat på rätt tillfälle att skaffa sig en Kleiner Münsterländer som vi kan använda vid vårat jakt intresse, och nu kände vi att tiden var mogen. Vi fick jättebra kontakt med RAS ansvarig i Sverige och stod på kö för en valp där, men tyvärr dog 2 valpar under valpningen så det fanns ingen till oss. Men goa Annika hänvisade till en uppfödare i Danmark, och på det viset hamnade härliga gullhönan Atora hemma hos oss.


Bara 2 veckor efter Atoras födelse, så föddes vårt nästa tillskott i Hoffeteamet, Fabia vom Wachtelberg. Ann-Kristin hjälpte mig att hitta denna underbara varelse och i augusti följde hon med mig ner till Tyskland för att hämta henne.

På väg hem stannade vi hos Lotta och Monique i härliga Österlen.

Elda bekantar sig med den nya familjemedlemmen.

Puppisarna har jätteroligt tillsammans.


I slutet av augusti blev det en intensiv helg för teamet. Vi packade Gullabo (Vår husvagn) med kickbike och cykel samt att Elda, Atora och Fabbi följde med till Stockholm för att uppleva stafett på Solvalla i 2 dagar samt triathlon med hund under lördagen. Det var verkligen en folkfest på Solvalla där Hovawart klubben tävlade. Elda och jag körde kickbike, tillsammans med Jesper och Mezzi som sprang och Staffan med Goza som cyklade. Vilket team vi är, efter Solvalla stafetten bar det iväg till Rosersberg och triathlon med hund.

Husse checkar kickbiken och Elda softar.

Nästa stora evenemang för Hoffeteamet var SM i barmarksdrag i Mora. Jag funderade länge hur jag skulle göra och vilka grenar jag skulle ställa upp i. Men tillslut bestämde jag mig för att starta både Kickbike och linlöpning. Ett tufft beslut eftersom det endast var ca 20 minuters vila mellan loppen, men med ett underbart team som hjälpte mig, Dalmateam, så gick det bra. Elda och jag på kickbike tog en 4:de plats och älskade goa Sally (9 år) och jag tog ett brons i linlöpning. Så himla underbart, efter 4 SM kom äntligen en medalj :-D .

Vi har under hösten gått på Valpcirkel på Gagnef-Floda BK, vilket gäng, så kul har vi haft och underbara människor har vi lärt känna. Hoppas och tror att hundarna har lärt sig något oxå ;-) .

Under hösten började vi även åka runt på en del utställningar, vill vänja valparna tidigt med att visa sig, tycker att det är nyttigt, men det är viktigt att hundarna oxå tycker att det är kul, aldrig tvinga någon till något!

Det har gått väldigt bra både för valparna och de andra i teamet.

De började året 2015 med att vara framgående allihopa på My Dog i Göteborg.

Superstolta är vi allihopa!

Jag lovar att uppdatera oftare under 2015. Tack för er läsning och välkommen åter!

Atora hackar mitt konto....